fu'a_ulu

Tala Fou

E mafai ona fo'ia lelei le fa'afitauli o le lafoaia o otaota vale ile faleuila ile fale'ese

I nu'u i tua, a'o fa'aauauina pea le si'osi'omaga i tua, o nofoaga eseese o lo'o fa'avasegaina ma fa'amaopoopo le fa'alauiloaina o le suiga o faleta'ele i tua ma fa'asolosolo malie le fa'atinoina o se fa'ata'ita'iga tu'ufa'atasia mo le fa'aogaina o lapisi ma otaota i tua. E mafai ona fo'ia lelei le fa'afitauli o faletaele i tua, fesoasoani i le aufaifa'ato'aga e fa'asaoina le vai, fa'aleleia le tumama ma fa'aleleia nofoaga i nu'u i tua.

O le lelei o mea faigaluega mo le faʻaogaina o otaota fale e tele. Muamua lava, e mafai ona togafitia lelei le otaota o fale, aveese mea leaga mai ai, ma faʻafeiloaʻi le vai lafoai ma tulaga o le siosiomaga. E le gata ina puipuia ai le siosiomaga o lo tatou aiga, ae faʻaitiitia ai foi le faʻaleagaina o vai masani. Lona lua, e mafai ona fa'asaoina e le fale le vai. E mafai ona fa'aoga le vai leaga mo le fufuluina o faleuila, fa'asusuina o togalaau, ma isi mea, lea e ausia ai le toe fa'aaogaina o vai ma fa'aitiitia ai le fa'alagolago i puna'oa fou. E le gata i lea, o nei masini o loʻo i ai foi le lelei o tau faʻaogaina ma faigofie ona tausia, faʻateleina faʻaoga i totonu o aiga.

O le talaaga o le atinaʻeina o mea faigaluega mo le faʻamamaina o fale e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le puipuiga o le siosiomaga. A'o fa'atupula'ia le popolega o tagata i fa'afitauli tau le si'osi'omaga, ua fa'ateteleina fo'i le mana'omia o le fa'amama otaota. O le auala masani o le lafoaia o otaota e le mafai ona toe ausia manaoga o le puipuiga o le siosiomaga, o lea na oʻo mai ai meafaigaluega mo le faʻaogaina o otaota fale. I le taimi lava e tasi, o le alualu i luma o le faasaienisi ma tekinolosi e maua ai foi le lagolago malosi mo le atinaʻeina ma le faʻalauiloaina o nei masini. E sili atu le lelei, faʻasaoina o le malosi o tekinolosi togafitiga e faʻaauau pea ona faʻaleleia atili le faʻaogaina o mea faʻaogaina o otaota fale, avea ma mea fou taua i le tulaga o le puipuiga o le siosiomaga.

O le lumanaʻi o mea faigaluega mo le faʻaogaina o otaota fale e manaʻo e faʻafouina e mafai ona faʻaauau ona faʻalolotoina mai itu e ono:

Muamua, fa'aitiitiga: o le mamanu o mea fa'apipi'i, fa'aitiiti mea e fa'afetaui i tapula'a o avanoa mo aiga.

Lona lua, lelei togafitiga: o le faʻaaogaina o tekonolosi togafitiga faʻapitoa e faʻaleleia ai le lelei ma le aoga o togafitiga o otaota.

Lona tolu, faʻasaoina o le malosi: o le faʻaofiina o tekinolosi faʻasao malosi e faʻaitiitia ai le tau faʻaogaina o meafaigaluega.

Lona fa, faigofie ona tausia: o le mamanu o meafaigaluega e tatau ona faigofie i aso taitasi tausiga ma le faamamaina, faaitiitia le faigata o le tausiga.

Lona lima, mata'ituina ma le atamai: e ala i le faiga o le mata'ituina o le atamai, mata'ituina taimi tonu o tulaga fa'aogaina o meafaigaluega, su'esu'eina taimi o fa'afitauli ma togafitiga.

Ono, o le filifiliga o meafaitino: o le filifiliga o mea umi, faʻalelei faʻafeiloaʻi e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o meafaigaluega mo se taimi umi.

O le puipuia o le siosiomaga o le matafaioi lea a i tatou taitoatasi, ma o mea faigaluega mo le faamamaina o otaota o fale o se meafaigaluega malosi e faatino ai le puipuiga o le siosiomaga i o tatou olaga i aso taitasi. Liding siosiomaga puipuiga fale otaota otaota meafaigaluega - scavenger, tolu auala lafoaia vai e mafai ona sili ona lelei otaota mo le faʻaaogaina faʻapitoa, Liding puipuiga o le siosiomaga e faʻaleleia ai le atinaʻeina o fale e faʻaogaina ai otaota otaota, ina ia mafai ai ona fausia se siosiomaga sili atu e saofagā i lo latou lava malosi.


Taimi meli: Apr-18-2024