fu'a_ulu

Tala Fou

Liding Tu'ufa'atasi Togafitiga Fale: Ose Faiga Fou ile Togafitiga o Suavai Lafoa'i i Nuu

I nai tausaga ua tuana'i, o le fa'alauteleina o le tamaoaiga o le atunu'u ma le alualu i luma o le taulaga ua fa'aosofia ai le tele o le alualu i luma i pisinisi i tua ma lafumanu. Ae ui i lea, o lenei atinaʻe televave o loʻo faʻatasi ma le leaga tele o punaʻoa vai i tua. O le mea la lea, o le fa'atalanoaina o vai i tua ua tula'i mai ose fa'amoemoe taua mo le aga'i i luma i nu'u i tua, fa'atasi ai ma le mana'omia tele o le fa'atinoina o le fa'atinoina o fuafuaga mo le fa'amamaina o otaota i nu'u i tua.

I le taimi nei, o le mataupu o le filogia o le suavai i nuu i tua ua tosina mai ai le tele o manatu mai vaega uma o sosaiete. O a la itu taua o le fa'atinoina o galuega fa'amama otaota i nu'u i tua?
1. I le taimi nei, e to'atele tagata i nu'u i tua e le'o lava le silafia i tu'utu'uga ma tulafono fa'atatau i le lafoaia o otaota. O fa'alavelave fa'afuase'i o le masa'a ma le lafoa'i o le suavai leaga o lo'o fa'atupula'ia, ma o faiga fa'apenei e masani ona manatu o se mea masani i totonu o nei nu'u. Peita'i, o le lafoa'i fa'aletonu lea, fa'atasi ai ma le lafoa'i fa'afuase'i o otaota a aiga, e lua fa'amata'u. Muamua, e matua fa'aleagaina ai le si'osi'omaga ola o tagata nofoia, ma a'afia ai lo latou soifua maloloina ma le lelei o le olaga. Lona lua, e aumaia ai le tele o faigata i taumafaiga mulimuli ane mo le toe faaleleia o le siosiomaga, ma avea ai ma luitau le toe faʻaleleia o le matagofie faʻanatura ma le paleni o le siʻosiʻomaga o nei vaega. E tatau ona faia ni faiga e a'oa'o ai ma fa'alaua'itele i nu'u i tua i tu'aiga tatau o le lafoaia o otaota, ina ia fa'aitiitia ai nei a'afiaga ma puipuia le si'osi'omaga mo tupulaga o le lumana'i.
2. O le infiltration ma le leakage o le otaota, pe a ulu atu i le eleele ma vaitafe, ma sili atu le gafatia o le faamamaina o le tino o vai, o le a taitai atu ai i le faaputuputuina o le filogia ma faʻalavelaveina le paleni faʻalelagi o tino vai. O le taimi lava e avea ai lenei vai eleelea ma puna o vai inu mo tagata, o le a afaina tonu ai le saogalemu o le suavai taumafa o tagata i tua. Talu ai ona o le vai ose punaoa taua i le olaga, o nei mataupu e le masalomia o le a i ai se aafiaga le lelei i le tulaga lelei o le olaga o tagata.
3. O le mea e sili ona taua, o le faagasologa mai le tulaʻi mai o nei faʻafitauli e oʻo atu i le tulaʻi mai o aʻafiaga ogaoga e fai si vave. O le mea lea e fa'amatala ai le mafua'aga na mafai ai ona tatou va'aia vai manino i nai tausaga ua mavae, ae o lea ua fa'apogai i se taimi pu'upu'u. O le mea lea, e matua'i fa'anatinati ai matagaluega talafeagai ina ia fa'amalosia atoatoa taumafaiga mo le fa'amama otaota i nu'u i tua.

Tu'ufa'atasi Togafitiga Fale

I le tulituliloaina o atina'e gafataulimaina ma nu'u fa'alelei le si'osi'omaga, e taua tele le sao o tekinolosi fa'amama otaota. Faatasi ai ma le faateleina o le gauai atu i le lalolagi atoa i le puipuiga o punaoa faalenatura ma le faaitiitia o aafiaga filogia, Liding - o se taitai i le alamanuia o togafitiga o otaota vale, ua ofoina atu ni fofo fou ma ana meafaigaluega mo le faamamaina o otaota fale mo nuu ma nuu i tua. O nei masini e fetaui lelei mo nu'u i tua, fale talimalo o aiga, nofoaga e tafafao ai turisi, ma isi nofoaga e gaosia ai le suavai i aso taitasi i le va o le 0.5 i le 1 kupita mita i le aiga, e fa'aalia ai le taua tele ma le lautele o le fa'aogaina. O nei faiga o lo'o faia i mea e tete'e ai i le tau (ABS+PP) ma mulimulita'i atoatoa i faiga fa'aliga gaosi oloa, e ofoina atu ai se tu'ufa'atasiga atoatoa o le fa'atinoga, tumau, ma le tau-lelei. Liding Environmental Protection e sili atu ma le sefulu tausaga o le poto masani i le tulaga o le fa'amatu'ueseeseina o le fa'aogaina o otaota, tu'uina atu fofo atoatoa mo le fa'aogaina o otaota i nu'u ma fale.


Taimi meli: Sep-14-2024