fu'a_ulu

Tala Fou

Mea faigaluega fa'amama otaota i nu'u i tua - su'esu'ega tulaga quo o le fa'aogaina o puna'oa a aiga

E pei ona tatou iloa uma, e tatau ona tu'ufa'atasia le fa'aogaina o otaota vale i totonu o nu'u i tua ma le tulaga tonu o nu'u i nu'u i tua ina ia faia se faiga fa'apitonu'u, ma i le taimi lava lea e tasi e maua ai se ta'amilosaga lelei o le fa'aogaina o puna'oa ma le pulea o le filogia. O le fa'aogaina o puna'ele'ele a aiga i nu'u i tua pe a mae'a togafitiga talafeagai e mafai ona fa'aitiitia ai tupe teu fa'afaigaluega, toe fa'aaogaina vai fa'ato'aga ma mea e maua ai le nitrogen ma le phosphorus, ma fa'aaoga atoatoa punaoa eleele i nu'u ma le gafatia o le fa'amamaina o le siosiomaga. Ona o le mana'oga fa'anatinati mo le fa'aleleia atili o le si'osi'omaga i nu'u i tua, o le fa'aogaina lelei o otaota i nu'u i tua o le a avea ma sini mo se taimi umi mo le atina'e gafataulimaina o le fa'aogaina o otaota.

O le fa'agaioiga o fale e mana'omia fa'anatinati e fa'ate'a ese ai mafaufauga fa'aletagata

I le taimi nei, o Saina i nuʻu i tua otaota otaota, e masani lava ona faʻaogaina nofoaga tuʻufaʻatasia + auala faʻaleleia, ae o le faʻaogaina o fale e le o faʻamoemoeina. O nisi nofoaga o togafitiga o le taulaga lapisi fale "miniaturization", fausiaina, faagaioiina ma tausiga tau e maualuga, nuu i tua e faigata ona talia, ae le amanaiaina foi le faaaogaina o punaoa tau otaota aiga e faatumauina le matafaioi o le lafulemu palapala. Ona o le tapulaa faatapulaaina o le tamaoaiga i nuu i tua ma tekinolosi, o se numera tele o galuega tau otaota, ina ia tele vaega o nofoaga o togafitiga, laina paipa e le mafai ona gafatia e fausia, e le mafai ona gafatia, le lava o tagata tomai faapitoa ma tomai faapitoa e pulea. I le tulaga o lo'o i ai nei o le televave o le taulaga, e mana'omia le fa'aitiitiga o le tau fa'afefeteina e pei o atina'e tetele ma paipa, fa'ate'a ese mafaufauga fa'apitoa, ma fa'alauiloa le tau maualalo, faigofie ona tausia fa'ata'ita'iga o togafitiga talafeagai ma le fa'aogaina o puna'oa.

O le fa'aogaina o puna'oa o lo'o fa'amamafaina ile tu'uina atu

E tusa ai ma tulaga faataatitia mo le faamamaina o otaota i nuu i tua, i tausaga talu ai nei, o togafitiga talafeagai ma le faaaogaina o punaoa ua faasolosolo ona faamamafaina i tulaga faataatitia. E tusa ai ma faʻamaumauga faʻamaumauga, o le faʻavae sili ona taatele mo le faʻatinoina o tulaga mo togafitiga o le GB18918-2002, ae i le 2019, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Ecology ma le Siosiomaga le "Taʻiala mo le Sauniuniga o Faʻamatalaga Faʻatonuina o le Faʻaleagaina o le Suavai mo Togafitiga Suavai Faʻaleaganuʻu i Tua. Fale (mo le Fa'atinoga o Su'ega)” (Environmental Affairs Office Soil Letter 〔2019〕 Nu. 403), lea e fa'amalosia ai le filifilia lelei o le fa'aogaina o le nitrogen ma le phosphorus ma le fa'aogaina o tekonolosi. Mulimuli ane, ua fa'amalieina fo'i a latou fa'amoemoega fa'ata'ita'iga fa'ato'a tu'u mai i totonu o itumalo ma taulaga. O lo'o fa'amamafaina ma fa'alauiloa mai le pito i luga i lalo le fa'aogaina lelei o otaota vale a aiga i nu'u, ma fa'ata'atia ai le fa'avae mo le fa'aogaina o puna'oa.

Fa'atonuga ole Atina'e ole Fa'aaogāga Punaoa Lafoa'i Fa'aitulagi

O eleele taufusi fa'afugaga o lo'o fa'aaogaina tele i nu'u i tua le fa'aogaina o otaota vale i totonu o nu'u i tua. O lo'o tumau pea le fa'aogaina o le fa'aogaina lelei o otaota vale a aiga i nu'u i tua i le tulaga ole taufusi, vaituloto fa'amautu ma le fa'amamaina o le eleele. E pei o le eleele eleelea i luga o faatoaga e aofia ai otaota fale i nuu i tua ua avea ma punavai autu o le eleelea i nuu i tua i Saina, o le pulega atoa faatanoa, puna faaitiitia-muai poloka-resourcefulness-toefuataiga si'osi'omaga o le a avea le itu atinae o faatoaga luga pulega pulea puna filogia. E fa'apena fo'i, e mana'omia le fa'aogaina e alavai a aiga i nu'u i tua i puna'oa fa'aitulagi. Fa'amalosia le auaunaga a le fa'alapotopotoga fa'anatura i nu'u i tua e ala i suiga fa'apitoa, tu'ufa'atasia i nu'u i tua o fale e fa'amama otaota, lea e fa'avae i luga o le fa'aitiitiga o puna'oa, fa'atasi ai ma fa'ato'aga toe fa'aaogaina, fa'alauiloaina fa'aitulagi togafitiga e fetaui ma le gaosiga o fa'ato'aga, ma tu'uina atu le ta'aloga atoatoa i le matafaioi o tulafono faatonutonu, le agro-ecosystems lava ia e faagaoioia i se auala e mafai ai ona faaitiitia le faatupulaia ma le lafoaia.

O loʻo i luga o le mea atoa o lenei mataupu, sili atu mea faʻamolemole faʻalogo i le LiDing puipuiga o le siosiomaga e sosoo ai faʻasoa. Li Ding ua tuuto atu i le suʻesuʻega ma le atinaʻeina, fausiaina ma le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia i tua mo le sefulu tausaga. E ala i le fa'aauauina o faiga fa'atekonolosi, matou te taumafai e faia se sao tauagafau i le fa'aleleia atili o le si'osi'omaga o tagata. Li Ding puipuiga o le si'osi'omaga ituaiga fale e fa'amama otaota e mafai ona fa'aoga lelei i le tele o nu'u i tua.


Taimi meli: Apr-19-2024