fu'a_ulu

Tala Fou

Fausiaina o nofoaga e fa'amama ai otaota vale i nofoaga e fa'aleleia ai le si'osi'omaga ma mea lelei

I le ta'avale mamao, o le 'au'aunaga o lo'o i ai se sao taua tele i le tu'uina atu o le auaunaga vave ma tulaga talafeagai mo femalagaiga mamao e fa'amama ai le vaivai e mafua mai i itula uumi o ta'avale mo ta'avale ma ta'avale. Ae o le tulaga lelei o le vaega o auaunaga ei ai lona lava tulaga lelei, o le tele o auaunaga mumu mumu, o lona lauiloa o le a taofia ai le tele o tagata taʻavale, taʻutaʻua, o le mea moni, i le aotelega, o le nofoaga tautua i le igoa lelei, o le siosiomaga e sili ona lelei. taua, lea o le a talanoa e uiga i le faafitauli aupito sili ona taua o le otaota.

Ole lapisi ole vaega ole auaunaga e aofia ai le suavai leaga ile faleta'ele, suavai otaota, vai otaota ola e maua mai le fale, lanu meamata ma isi vaega ole lapisi e gaosia pe a oʻo ile vai, faʻapea foʻi ma taʻavale, penisini ma isi vaega ole otaota.

O nisi o vaega fa'apitoa i totonu o le suavai lafoa'i mai nofoaga o lo'o tautua e ono iai se a'afiaga fa'apitoa i le si'osi'omaga, e amata mai i meaola fa'ala'au, lea o lo'o i totonu o le otaota mai nofoaga o lo'o tautua ai e tele lava ina maua mai otaota mai le fa'atosina, fale nofo ma isi gaioiga. O nei meaola, pe a lafo sa'o i le si'osi'omaga e aunoa ma se togafiti, e mafai ona pala e ni meaola ninii i ni mea leaga e pei o le ammonia nitrogen ma le hydrogen sulphide, e ono fa'aleagaina ai vai ma palapala.

O le suauu ma le gaʻo o se vaega taua foi o le paso. O le suau'u ma ga'o i totonu o le otaota mai nofoaga o auaunaga e tele lava ina maua mai i otaota vale e maua mai i galuega fai meaai. O le ga'o, pe a lafo sa'o i totonu o le si'osi'omaga e aunoa ma se togafiti, e ono ufitia ai le tino o le vai, e a'afia ai le manava ma le photosynthesis o meaola o le vai, fa'apea fo'i ma le fa'aleagaina o le palapala ile pito i lalo ole vai. Ammonia nitrogen mai gaioiga e pei o faleuila e mafai ona talepe i lalo ile nitrite ma le nitrate e microorganisms. O mea nei e ono fa'aleagaina ai vai e pei o vai i le eleele, vaitafe ma vaituloto, e o'o atu ai i le fa'apalapala ma fa'aleagaina le lelei o le vai. O fa'ama'i mai otaota e maua mai i gaioiga e pei o fale e nofo ai ma fufulu ta'avale. O nei fa'ama'i, pe a lafo sa'o i le si'osi'omaga e aunoa ma se togafiti, e ono mafua ai fa'ama'i tagata ma manu e pei o fa'ama'i pipisi.

nofoaga e togafitia ai otaota vale i nofoaga o auaunaga

O le mea lea, o le otaota mai nofoaga o auaunaga e tatau lava ona faʻamamāina ona faʻaumatia lea e ala i le faʻavaeina o fale faʻafefeteina, faʻavasegaga talafeagai ma togafitiga, ma le tausiga masani, aemaise lava ona o le tele o nofoaga o auaunaga o loʻo i nofoaga mamao o loʻo siomia e nuʻu i tua, ma le aʻafiaga i luga. ua matua iloga foi le si'osi'omaga i nu'u i tua. O mea faʻalaʻau, suauʻu ma gaʻo, ammonia nitrogen ma isi vaega o le otaota mai nofoaga o auaunaga, pe a lafo saʻo i vaitafe, vaituloto ma isi vai e aunoa ma se togafitiga, e ono mafua ai faʻafitauli e pei o le eutrophication ma le faʻaleagaina o le lelei o le vai, e aʻafia ai le ola. o meaola o le vai ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le vai, ma e ono faʻaleagaina ai le eleele, e aʻafia ai le lelei o le eleele ma le tuputupu aʻe o fualaʻau, faʻapea foi ma le i ai o se aafiaga i le siosiomaga o loʻo siomia ai ma le soifua maloloina o tagata.

Fa'amama tioata fa'amalosia tane fa'amama palasitika

I le avea ai o se atinaʻe sinia i le faʻaogaina o le suavai otaota, o loʻo i ai i le Liding Environmental le poto masani i galuega faʻamama otaota ma e mafai ona faʻapipiʻiina se fofo faʻapitoa mo le faʻaogaina o le suavai otaota i nofoaga o tautua, lea e taua tele ai le tomai faʻapitoa i le filifilia o meafaigaluega faʻafefe vai otaota.


Taimi meli: Au-08-2024